Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή - Ανακοίνωση Υποψηφιότητας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΝΑΝΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Πολίτες του Δήμου Βόλβης,

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Σε οποιαδήποτε συζήτηση κι αν έχει βρεθεί ο καθένας από μας, σχετική με τα θέματα του τόπου όπου ζούμε, είναι φανερή η απογοήτευσή του για την πορεία των τοπικών υποθέσεων, όπως αυτή εξελίσσεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Σήμερα, με τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι, νιώθουμε εντονότερη την ανάγκη για την ύπαρξη μίας τοπικής διοίκησης, η οποία με το όραμα, τις δομές και τους μηχανισμούς των υπηρεσιών που διαθέτει, θα είναι ικανή να μας ανακουφίσει από το βάρος της κρίσης και να μας προσφέρει καλύτερες προοπτικές.

Πέρα από τις στενάχωρες διαπιστώσεις, είναι επόμενο να αναρωτηθούμε τι έφταιξε, ώστε να υπάρχει σήμερα τόσο μεγάλη ανεπάρκεια και αδυναμία των τοπικών θεσμών αλλά κυρίως των προσώπων που τους εκπροσωπούν, ο ρόλος των οποίων είναι να μας στηρίξουν στις δυσκολίες μας, τώρα που το έχουμε ανάγκη, για να αντέξουμε και να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο που ζούμε, τον οικισμό, το χωριό του Δήμου Βόλβης.

Γιατί, μόνο αν εντοπίσουμε και στη συνέχεια θεραπεύσουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, έχουμε την πιθανότητα και τη δυνατότητα, να δημιουργήσουμε μια καλύτερη πραγματικότητα και μια αισιόδοξη προοπτική, για τις ζωές μας, τις οικογένειες, τα παιδιά μας.

Όπως εσείς, έτσι κι εγώ, ένας συμπολίτης σας, που ζει, εργάζεται και αγωνίζεται καθημερινά για την επιβίωση και την προοπτική της οικογένειας και των παιδιών του στον τόπο του, το Δήμο Βόλβης, προσπάθησα να κατανοήσω τους λόγους και τις αιτίες και να σκεφτώ, πώς θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

Όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούμαι  κοινωνικά και επαγγελματικά και συμμετέχω στις τοπικές υποθέσεις, συζητώντας με κάθε συμπολίτισσα και συμπολίτη που είχα την τιμή και τη χαρά να συναντήσω, πιστεύω, ότι έχω κατανοήσει τους λόγους και τις αιτίες που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και είμαι σε θέση να έχω προτάσεις και λύσεις.

Λόγοι και αιτίες που δεν μπορούν να εκτεθούν αναλυτικά τώρα αλλά μόνο επιγραμματικά,  εντοπίζονται πρώτα και κύρια στα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγαμε μέχρι σήμερα τα πρόσωπα που επιθυμούσαμε να αναλάβουν τις τύχες του τόπου μας  και τα προγράμματα που επρόκειτο να υλοποιηθούν από αυτά.
Λύσεις και προτάσεις, που επιδιώκουν το συνολικό και συλλογικό συμφέρον, το καλύτερο μέλλον του τόπου μας, του Δήμου Βόλβης.

Επειδή, οι γενικές και αόριστες ή ειδικές και συγκεκριμένες γνώμες, ιδέες, προτάσεις, απόψεις, προθέσεις, όσο καλές και αν είναι, όταν δε συνοδεύονται από την υπευθυνότητα που οφείλει να τις διακρίνει, υπευθυνότητα που φαίνεται στην πράξη με τη δημόσια στάση και τοποθέτηση του κάθε ανθρώπου,  καταλήγουν να είναι ατέρμονες συζητήσεις χωρίς ουσία,

Σε όλους εσάς τους συμπολίτες μου στο Δήμο Βόλβης, ανακοινώνω την απόφασή μου να ζητήσω την ψήφο σας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, ώστε να επιλέξετε τη δημοτική παράταξη που θα απαρτίζουν

άριστοι και ίσως όχι αρεστοί,

αλλά σίγουρα αδέσμευτοι από ανομολόγητα συμφέροντα,

ανεξάρτητοι από άσχετες με τις τοπικές προτεραιότητες δεσμεύσεις,

έντιμοι και ειλικρινείς,

αποδεδειγμένα ικανοί,

αποτελεσματικοί και αποφασισμένοι συμπολίτες μας , οι οποίοι,

με  Δήμαρχο, πρώτο μεταξύ ίσων, εμένα,

φιλοδοξούν να προσφέρουν στο Δήμο Βόλβης, αλλά κυρίως στο μέλλον του, τις προοπτικές που όλοι μας επιζητάμε.

Σεβόμαστε όλες τις συμπολίτισσες και όλους τους συμπολίτες μας, χωρίς εξαίρεση.

Καλωσορίζουμε κάθε μία συμπολίτισσα και κάθε έναν συμπολίτη μας που φιλοδοξεί να διεκδικήσει την ψήφο των συνδημοτών μας, κάθε δημοτική παράταξη,

γιατί ο μοναδικός σκοπός μας είναι το καλύτερο μέλλον του τόπου μας και μονόδρομος η συνεργασία με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις,

παρατάξεις ή πρόσωπα,

που θέλουν να συμβάλουν και με τις οποίες δηλώνουμε ρητά ότι θα συνεργαστούμε δημιουργικά και εποικοδομητικά για το συλλογικό και συνολικό καλό του τόπου,

αναλαμβάνοντας, με την ψήφο σας, την συνεχώς ενεργή συμμετοχή σας, την εποικοδομητική κριτική σας,

τη διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου Βόλβης.

Προσδοκούμε και προσβλέπουμε, σε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με όλους - πρόσωπα, ομάδες ενεργών πολιτών, συνδέσμους, συλλόγους, ενώσεις, παρατάξεις και κάθε είδους φορείς ή μεμονωμένα πρόσωπα του τόπου μας, του Δήμου Βόλβης, που είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στο συνολικό και συλλογικό ελπιδοφόρο μέλλον του τόπου μας.

Σας καλούμε ΟΛΕΣ & ΟΛΟΥΣ, χωρίς προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις, να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις, προτάσεις, γνώμες, στις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσω μαζί με τους συνεργάτες μου, σε κάθε οικισμό ή χωριό του Δήμου Βόλβης, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εμείς, έχουμε σχέδιο να προτείνουμε,

Εσείς, είμαστε βέβαιοι, γνωρίζετε ακριβέστερα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προβλημάτων, αλλά και τις δημιουργικές προτάσεις ανάπτυξης του τόπου σας.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας,

Ελάτε να διαμορφώσουμε μαζί, το μέλλον όλων μας,

Το λιγότερο που θα πετύχουμε, θα είναι απείρως περισσότερο από αυτό που μας καταδυναστεύει σήμερα!

Γεώργιος Νανάκος

Ενεργός Πολίτης

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Βόλβης
Σταυρός 01/01/2014

6 σχόλια:

  1. Καλή και Ευλογημένη Χρονιά για όλους .. γεμάτη ΥΓΕΙΑ , αισιοδοξία, ευτυχία, ελπίδα και πάντα με ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, η Νέα Χρονιά να είναι μακράν καλύτερη από την προηγούμενη και η κάθε επιθυμία σας να πραγματοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμές ευχές για τον νέο χρόνο, με Υγεία, Δημιουργία και επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε γνώρισα αγωνιστή και νικητή! Είμαι σίγουρος για την επιτυχία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Œ