Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Κείμενο ομιλίας στην Ν. Απολλωνία

Ομιλία Γιώργου Νανάκου-ΝΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ, 15 Μαρτίου 2014

Αγαπητοί συγχωριανοί, συντοπίτες μου, αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Βόλβης, φίλες και φίλοι,

Η παρουσία όλων σας σήμερα εδώ, είναι μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό μου και είμαι βέβαιος ότι, το ίδιο αισθάνονται όλες και όλοι, όσοι έχουμε στρατευτεί στην παράταξή μας.

Όμως, ιδιαίτερα η παρουσία των συγχωριανών μου, προκαλεί σε μένα μεγάλη συγκίνηση και ανακαλεί ζεστές και γλυκές αναμνήσεις.

Επέλεξα να κάνω την πρώτη επίσημη ομιλία μου, για τα προβλήματα του τόπου μας, ως υποψήφιος Δήμαρχος Βόλβης, εδώ, στην Νέα Απολλωνία, γιατί εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα και έζησα τα νεανικά μου χρόνια.
 
Φίλες και φίλοι,
Ανακοινώσαμε το όνομα της παράταξής μας  Όλοι μαζί! Για το καλό μας σε ένα μικρό χωριό, γιατί είμαστε η παράταξη που νοιάζεται, στην πράξη για κάθε κοινότητα, μικρή ή μεγάλη. Είμαστε, η μοναδική παράταξη, που ενώνει και θέλει να εκφράσει όλες και όλους.

Όλοι μαζί! Για το καλό μας

Για το καλό όλων ανεξαιρέτως, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Σας απευθύνουμε μήνυμα ενότητας και σας καλούμε να στρατευτείτε μαζί μας, για
ΑΝΑΤΡΟΠΗ της μιζέριας και της στασιμότητας που βιώνουμε,
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ των τοπικών μας υποθέσεων,
ΑΝΑΠΤΥΞΗ για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας.

Όλοι μαζί! Για το καλό μας

Η τοπική αυτοδιοίκηση, δεν χρειάζεται πάτρωνες, χρειάζεται τους οικονομικούς πόρους και την χρηματοδότηση που της αναλογεί. Μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση,

Φίλες και φίλοι,
Ξέρω ότι ξεκινάμε έναν δύσκολο και ανηφορικό δρόμο. Όμως, οι δυσκολίες, δόξα τω Θεώ, ποτέ δεν στάθηκαν ικανές να με σταματήσουν και βασίζομαι σε αυτό, στους συνεργάτες μου και στην ενεργή παρουσία όλων των πολιτών.

Δεσμεύομαι, ρητά και κατηγορηματικά, εδώ, σήμερα, μπροστά σας, σε όλους του συνδημότες μας στο Δήμο Βόλβης, ότι προσωπικά, ως Γιώργος Νανάκος μαζί με όλες και όλους τους συνεργάτες μου, μαζί με όλες και όλους του συμπολίτες μας, θα κάνουμε το κάθε τι που περνάει από το χέρι μας και είμαστε αποφασισμένοι, να ανοίξει αμέσως ο δρόμος της ριζικής ανατροπής, ο δρόμος της ανάπτυξης.

Σας καλώ, με όλη την δύναμη της φωνής και της ψυχής μου, ελάτε να δώσουμε τα χέρια,
Ελάτε να κλείσουμε τις πληγές μας,
Ελάτε να δημιουργήσουμε, ενωμένοι, αδελφωμένοι,
Στήριγμα, ο ένας στον άλλον,
Πιστεύω ότι, έχω το ηθικό δικαίωμα, να σας απευθύνω αυτά τα λόγια.
Ποτέ, τόσα χρόνια συμπατριώτες μου, δεν κορόιδεψα καμία και κανέναν. Είμαι καθαρός απέναντί σας, ντόμπρος. Πάντοτε σας σεβόμουν και σας σέβομαι. Όλες και όλους. Έτσι θα πορευτούμε, καθαρά και ξάστερα. Με σεβασμό στην κοινωνία μας, στον τόπο μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια, για παραπανίσια λάθη.

Ρωτώ,
Όλους τους Προέδρους και Δημάρχους και τους συμβούλους,  των προηγούμενων χρόνων, που θήτευσαν και πρόσφεραν εδώ, στον τόπο μας, να συνεχίσουμε τα ίδια

Ρωτώ,
Τους σημερινούς Δημοτικούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου. Αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε έτσι? Να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή? Το γνωρίζετε, καλύτερα από μένα. Τώρα, σας θυμήθηκαν. Το ξέρετε από την πείρα σας. Μετά τις εκλογές, όλα θα ξεχαστούν.

Εμείς,
Θα είμαστε, εδώ και ανάμεσά σας, από την επόμενη μέρα των εκλογών, δίπλα σας.
Φτηνή δικαιολογία είναι ότι, δεν υπήρχαν λεφτά. Χρειαζόταν λεφτά για να μη χρεοκοπήσουν τα Λουτρά? Ίσα-ίσα, τώρα, ψάχνουν που πήγαν τα λεφτά!
Μπορούσαν να εξοικονομηθούν χρήματα, για πετρέλαιο κίνησης των οχημάτων, για λάμπες, για τα βαρέα οχήματα διάνοιξης των αγροτικών δρόμων, για τα αυτονόητα, για αυτά που μας δυσκολεύουν καθημερινά,
-να πάμε στις δουλειές μας,
-να περπατάμε στους δρόμους όταν βραδιάζει,
-να ζούμε ανθρώπινα.

ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ!
Αυτά που προπληρώνουμε κάθε δίμηνο! Τι έγιναν, αυτά που προπληρώνουμε? Και μια και μιλάμε για τα ανταποδοτικά, η πρώτη απόφαση που θα πάρουμε θα είναι, η κατάργηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  για την υπέρογκη και οριζόντια αύξηση, των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης και η αντικατάστασή της με νέα απόφαση,  προσαρμοσμένη στο πραγματικό γράμμα και πνεύμα του νόμου.

Όσο για νέους πόρους, για νέα έργα, δίπλα μας, στον Δήμο Λαγκαδά, κατάφεραν να εισρεύσουν στα ταμεία τους, την ίδια περίοδο, τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, πάνω από 38 εκατομμύρια. Έργα που εκτελούνται ήδη! Όχι σε κάποιο μακρινό Δήμο, σε ξένη χώρα, δίπλα μας!

Σας καλώ, με όλη την δύναμη της φωνής και της ψυχής μου, σας προσκαλούμε, όλες και όλους, ελάτε να δώσουμε τα χέρια, ελάτε να κλείσουμε τις πληγές μας, ελάτε να δημιουργήσουμε, ενωμένοι, αδελφωμένοι. Στήριγμα, ο ένας στον άλλον.

Γνωρίζω πολύ καλά πως γίνεται, από το μηδέν, να δημιουργείς μεγάλες επιτυχίες. Τολμήσαμε και μπήκαμε μπροστά. Ελάτε μαζί μας, ενωμένοι, Να ανατρέψουμε την αδράνεια και την στασιμότητα,  ώστε να ασκηθούν στην πράξη οι αρμοδιότητες, των Προέδρων και των Συμβουλίων, σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα του Δήμου μας, με ανάλογη γραμματειακή υποστήριξη και εξοπλισμό, με ιδιαίτερο προϋπολογισμό, σε κάθε Κοινοτικό και Τοπικό Συμβούλιο, για να λύνονται άμεσα, επί τόπου όλα τα καθημερινά προβλήματα, από τον Πρόεδρο και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων.
·         
Όλα τα καθημερινά, τα ανταποδοτικά, καθαριότητα, φωτισμός, κοινόχρηστοι χώροι, και τα αυτονόητα, οι αγροτικοί  δρόμοι, οι δρόμοι μέσα και γύρω από τα χωριά και τους οικισμούς, οι τακτικές συντηρήσεις μικρών έργων και τοπικών υποδομών ή εξοπλισμών. Έτσι, θα εξοικονομήσουμε και χρήματα. 

Ελάτε μαζί μας,

Να οργανώσουμε το Δήμο μας, τον Δήμο Βόλβης
Με τρία εργοτάξια-σταθμούς των βαρέων οχημάτων, ένα στην παραλίμνια, ένα στην ορεινή, ένα στην παραλιακή ζώνη, για να επεμβαίνουν άμεσα και με λιγότερο κόστος, σε κάθε εποχή, όπου το έχουμε περισσότερο ανάγκη.

Ρωτώ, τους διοικούντες σήμερα τον Δήμο Βόλβης, λογάριασαν ποτέ, την διαφορά κόστους? Κοστίζει το ίδιο, όταν ένα όχημα, μετακινείται καθημερινά, από την μία άκρη του Δήμου μέχρι την άλλη και το ίδιο, όταν σταθμεύει σε ένα κεντρικό σημείο, σε μια περιοχή? Εκεί είναι τα χρήματα που δεν είχατε, για πετρέλαιο και για λάμπες! Πόσες χιλιάδες ώρες, σπαταλήθηκαν, για τέτοιου είδους μετακινήσεις? Εκεί είναι το προσωπικό, που λέτε ότι δεν έχετε!

Πρόγραμμά μας είναι
Η δημιουργία ολοκληρωμένου Γραφείου Ανάπτυξης στον Δήμο Βόλβης,

Με τρείς τομείς,
  •  Γραφείο Κτηνοτροφικής & Γεωργικής ανάπτυξης, Για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων,των γεωργών, των αλιέων, την συνεχή ενημέρωσή τους, για προγράμματα επιδοτήσεων, για νέες καλλιέργειες, δίπλα τους, στο χωράφι και στον στάβλο, ακόμη και την στοιχειώδη γραμματειακή υποστήριξη, στις γραφειοκρατικές τους ανάγκες και υποχρεώσεις.
  •  Γραφείο αξιοποίησης εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ώστε να γνωρίζουμε, πρώτοι και καλύτεροι, κάθε πρόγραμμα που ετοιμάζεται και να αυξήσουμε τους πόρους.
  • Γραφείο τουριστικής ανάπτυξης, για την προβολή όλων των πλεονεκτημάτων και όλων των τόπων του Δήμου μας, που ενδιαφέρουν έναν τουριστικό επισκέπτη,
Πρόγραμμά μας είναι
Η δημιουργία ολοκληρωμένης και οργανωμένης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλβης, για συστηματική παρακολούθηση και ολοκλήρωση στον συντομότερο δυνατό χρόνο, κάθε έργου συντήρησης ή νέου, μικρού ή μεγάλου, έργου, με επίβλεψη από τον αρμόδιο μηχανικό του Δήμου.

Αγαπητές και αγαπητοί Συμπολίτες,
Φίλες και φίλοι,
Μπήκαμε μπροστά, δεν ήταν και δεν είναι αυτοσκοπός μου να γίνω Δήμαρχος, για τον τίτλο, για την καρέκλα. Δεν χρειάζομαι τίτλο και καρέκλα, έχω, δόξα τω Θεώ.

Ζητάμε την ψήφο σας, για να προσφέρουμε, τον καλύτερο εαυτό μας, για το καλό όλων.
Με αυτήν την αντίληψη υπηρέτησα, όπου βρέθηκα, να εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου μέχρι σήμερα και έτσι θα συνεχίσω.
Αυτό που θέλουμε είναι να βλέπουμε την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση, στα μάτια σας, επειδή εργαζόμαστε αδιάκοπα.
Να τιμήσουμε την επιλογή σας. Κάνοντας καλύτερο τον τόπο μας, τις ζωές μας.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες
Αύριο, στις 12 το πρωί, στην ομιλία μας στον Σταυρό, θα αναπτύξουμε τις βασικές θέσεις που περιέχει το  πρόγραμμά μας. Σας καλούμε να είστε εκεί. Έχει σημασία. Πολλές απορίες θα λυθούν. Σας περιμένουμε. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας δώσει, χαρά και δύναμη, ταυτόχρονα.

Φίλες και φίλοι,
Με προγενέστερη ανακοίνωσή μας, για την κατάσταση στα Λουτρά, αναφερθήκαμε σε διαχρονικό σκάνδαλο. Κάποιοι μας κατηγόρησαν και ένοιωσαν ενοχλημένοι. Σκάνδαλο, βέβαια, δεν σημαίνει αναγκαστικά χρηματική κακοδιαχείριση ή ακόμη χειρότερα υπεξαίρεση. Δώστε εσείς τον κατάλληλο χαρακτηρισμό! 

Σας ρωτάμε όμως,
  • πόσα χρόνια χάθηκαν?
  •  πόσες ευκαιρίες για ανάπτυξη?
  • πόσες θέσεις εργασίας ΔΕΝ δημιουργήθηκαν, θέσεις εργασίας που σήμερα είναι το οξυγόνο της κοινωνίας μας?
Νέες θέσεις εργασίας
  • είτε στο υφιστάμενο συγκρότημα των Λουτρών και των ενοικιαζόμενων,
  • είτε στην νέα Λουτρόπολη, αν λειτουργούσε
  • είτε στα νέα ενοικιαζόμενα που θα μπορούσαν να γίνουν κάτω από άλλες συνθήκες?
  •  πόσες επενδύσεις του μόχθου πολλών συμπολιτών μας, για να έχουν καλύτερη ζωή αυτοί και τα παιδιά τους, με τα ενοικιαζόμενα που έχτισαν, σήμερα απαξιώθηκαν και έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη?
  •  πόσο θα συνεχιστεί ακόμη η ομηρεία των εργαζομένων?
Τι μπορεί να γίνει και τι σκοπεύουμε να κάνουμε, όταν οι πολίτες του Δήμου Βόλβης, μας αναθέσουν με την ψήφο τους, την διαχείριση των τοπικών υποθέσεων?

Γνωρίζω πολύ καλά, με ποιό τρόπο είναι εφικτό, να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα, στον Ιαματικό Τουρισμό της περιοχής μας. Ήμουν πάντοτε διαθέσιμος να συνεισφέρω, όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου, 35 χρόνων, σε κάθε διοίκηση του Δήμου μας.

Πρόκειται για επιχείρηση, ανώνυμη εταιρία. Ως επιχείρηση, πρέπει να κερδίζει. Είναι σαφές και αυτονόητο. Η προσφορά στην κοινωνία, είναι δυνατή, με την συνεχή κερδοφορία της και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σήμερα, που την έχουν χρεοκοπήσει, θα κληθεί ο κύριος μέτοχος, ο Δήμος, να την ξεχρεώσει, εμείς δηλαδή, όλοι,  με τα χρήματα που αν δεν υπήρχε ζημιά, θα μπορούσαν να διατεθούν σε τόσες άλλες ανάγκες.

Η ευθύνη είναι μεγάλη. Δεν έχει δικαίωμα η διοίκηση ενός Δήμου, να χρησιμοποιεί αυτή την εξουσία, για μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις των υποστηρικτών της! να την αφήνει να λειτουργεί, χωρίς συστηματικό έλεγχο. Δεν έχει δικαίωμα να επαναπαύεται ούτε στιγμή. Μέχρι και δύο Διευθύνοντες Συμβούλους, έβαλαν τελευταία!

Άμεση εξυγίανση της Ανώνυμης Εταιρείας Ιαματικών Λουτρών Νέας Απολλωνίας «Μέγας Αλέξανδρος», ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σωστά, ως υγιής επιχείρηση.
 
Δεν γνωρίζουμε, επίσημα σε ποια και πόσο τραγική κατάσταση, έχουν φέρει την εταιρεία των Λουτρών,  ο πρώην και ο νυν Δήμαρχος. Δεν γνωρίζουμε το μέγεθος και το ύψος της ζημιάς.
Θα το μάθουμε όμως. Κι εμείς και εσείς. Ανέθεσαν σε τεχνοκράτη μάνατζερ, είπαν, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο την διεύθυνση και διαχείριση στα Λουτρά. Είμαι περίεργος και θα ήθελα να δω,  όπως φαντάζομαι κι εσείς, το βιογραφικό του μάνατζερ. Να μην αυταπατώνται όμως. Γνωρίζουμε.

Όσον αφορά, τον έλεγχο της διαχείρισης του μάνατζερ, η δικαιολογία ότι για την χρήση 2012, δεν είχε χρήματα ο Δήμος, για να πληρώσει τους ορκωτούς ελεγκτές, δεν μας πείθει. Κανένα δεν πείθει.  Ίσα-ίσα, υποτιμά την νοημοσύνη μας.
Περιμένουμε το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών, και θα τοποθετηθούμε καθαρά και ξάστερα, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. 

Πάντως, παραμένει βασική μας θέση ότι, η εταιρεία πρέπει να παραμείνει στον έλεγχο του Δήμου, γιατί είναι περιουσιακό στοιχείο, όλων των δημοτών του Δήμου Βόλβης.
Δεν είναι προς πώληση!
Δεν εκποιείται!
Αυτό, είναι ρητή και κατηγορηματική δέσμευσή μας!

Αγαπητές Συμπολίτισσες, Αγαπητοί Συμπολίτες,
Φίλες και φίλοι,
Εμείς, όταν οι πολίτες με την επιλογή τους, μας αναδείξουν στην διοίκηση του Δήμου Βόλβης, προτείνουμε και δεσμευόμαστε, να εργαστούμε αδιάκοπα, επίμονα και αποτελεσματικά, όχι μόνο για την εξυγίανση, αλλά ταυτόχρονα για την Αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση, των Λουτρών, για να μπορούν να λειτουργούν, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Προτεραιότητα, οφείλει να είναι η σταδιακή πληρωμή, όλων των οφειλών στους εργαζόμενους και στους προμηθευτές. Η διαχείριση οφείλει να είναι άψογη, σύμφωνη με τους νόμους και τα πρότυπα διαχείρισης των ανωνύμων εταιρειών και διαφανής. 

Εξυγίανση, οργάνωση και ανασυγκρότηση, για να υπάρξει Ανάπτυξη, για να αυξηθούν τα έσοδα και να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.
Η ανάπτυξη, μπορεί να γίνει,
  • με την ανακαίνιση και αναβάθμιση των υποδομών, όπου είναι απαραίτητο και σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες,
  •  με την συστηματική προβολή των Ιαματικών Λουτρών σε όλη την χώρα και το εξωτερικό,
  • με την δημιουργία συνδυασμένων τουριστικών πακέτων, για τους τουριστικούς επισκέπτες του λεγόμενου «πέταλου» και αντίστροφα, των επισκεπτών των Λουτρών, για να επισκεφθούν το «πέταλο» και όχι μόνο!
Συνδυασμένων τουριστικών πακέτων, για όλους τους τόπους τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου μας, όλες τις παραγωγικές μονάδες, για να γνωρίσουν και να γευτούν τα προϊόντα μας, τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μας.
Κάθε σημείο στον Δήμο μας, το οποίο μπορεί να έχει ενδιαφέρον, για τουριστικούς επισκέπτες, διαφορετικών προτιμήσεων. Να ανασάνουν, όλοι οι επαγγελματίες, όλα τα επαγγέλματα.

Συνεργασία, αλληλεγγύη,
Όλοι μαζί! Για το καλό μας, στην πράξη!

Για την νέα Λουτρόπολη, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα αναζητήσουμε την καλύτερη λύση, προς το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών. Υπάρχουν ευκαιρίες και δυνατότητες, για ανάπτυξη, για πρόοδο, για πρόσθετα εισοδήματα και προκοπή, σε όλη την έκταση του Δήμου Βόλβης.

Αυτή την στιγμή, μαζεύουν σκόνη στα συρτάρια του Δήμου Βόλβης, έτοιμες και εγκεκριμένες μελέτες.
Μελέτη, για περεταίρω τουριστική ανάπτυξη, με δημιουργία περιβαλλοντικής διαδρομής, από Γέφυρα Σταυρού μέχρι τις κρύπτες Περιστερώνα.

Μελέτη, για παραγωγική ανάπτυξη, με την δημιουργία πάρκου φυσικής αναπαραγωγής, ενδημικών ψαριών στην Λίμνη Βόλβη.

Μελέτη για πλωτές εξέδρες στην Λίμνη Βόλβη, για έλεγχο των υδάτων που χάνονται Μελέτες, που περιμένουν έναν Δήμαρχο
  • να τις προωθήσει
  • να πάρει χρηματοδότηση, που είναι άμεσα διαθέσιμη, βλέπε Δήμος Λαγκαδά, από υπάρχοντα προγράμματα και προγράμματα που επίκειται η προκήρυξή τους και αφορούν περιοχές Ραμσάρ και δικτύου Νατούρα.
Περιμένουν έναν Δήμαρχο, να τα κάνει υπαρκτή πραγματικότητα! Τόσο κοντά είναι, τόσο εφικτό, δεν πρόκειται για όνειρα θερινής νυκτός! Συνεχές μέλημά μας θα είναι, η εκπόνηση νέων αναπτυξιακών μελετών και η ένταξή τους σε προγράμματα, για να υλοποιηθούν, να γίνουν έργα.

Ποιοι θα τις κάνουν?

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλβης, η οποία ουσιαστικά δεν υπάρχει, την οποία θα οργανώσουμε,  ώστε να υπάρχει επιτέλους στον Δήμο μας, πραγματική Τεχνική Υπηρεσία, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό που ήδη διαθέτει.

Που θα βρεθούν οι πόροι? Είναι η «καραμέλα», της σημερινής διοίκησης, των πρώην και νυν Δημάρχων. Ας ξεχωρίσουμε όμως, τις αλήθειες από τα ψέματα.

Είναι γεγονός ότι, μειώθηκαν οι πόροι που δίνονταν, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάνω από 50%. Αυτό είναι αλήθεια. Όμως, την ίδια στιγμή που μειώθηκαν οι πόροι, τόσο πολύ, σε όλους τους δήμους της χώρας, σε κάποιους άλλους δήμους της χώρας, γίνονται έργα και κάποιοι Δήμοι μάλιστα, κατόρθωσαν, να δημιουργήσουν, να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το πλεόνασμα που διέθεταν!

Με όλους αυτούς τους Δήμους και Δημάρχους, σε όλη την χώρα, που πέτυχαν, τους πετυχημένους, ήδη έχουμε ξεκινήσει επαφές και όταν οι πολίτες, με την ψήφο τους, μας αναθέσουν την ευθύνη, μια από τις πρώτες έγνοιες μας θα είναι, να αναπτύξουμε στενές σχέσεις, τακτική συνεργασία, για να ωφεληθούμε,  από την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει.

Τρεισήμισι χρόνια απραξίας!
Τρεισήμισι χρόνια απουσίας και αδιαφορίας!
Τρεισήμισι χρόνια χαμένα!
Τώρα, τώρα τρέχουν και ανάβουν, τις σβηστές και σπασμένες λάμπες επί τρία χρόνια. Έγινε θαύμα, λεφτά βρέθηκαν!

Αγαπητοί συγχωριανοί, συντοπίτες μου,
Φίλες και φίλοι,
Σήμερα, εδώ, στην γενέτειρά μου, στην Νέα Απολλωνία, θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο βασικό μας μήνυμα,

Όλοι μαζί! Για το καλό μας

Σας καλώ να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, όλες τις ενεργές και δημιουργικές δυνάμεις, εδώ στην γενέτειρά μου, στην Νέα Απολλωνία και, σε όλο τον Δήμο Βόλβης, από άκρη σε άκρη, ας δώσουμε τα χέρια, όλες και όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

Το γνωρίζουμε,
υπήρξαν πολλά που μας χώρισαν.
Το πιστεύουμε,
Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν!
έχουμε όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα,
έχουμε τα στελέχη,
έχουμε τον τρόπο,
έχουμε την δύναμη,
έχουμε την δυνατότητα,
έχουμε την θέληση,
έχουμε την αποφασιστικότητα
Ναι! Μπορούμε!
Ναι!
Όλες και όλοι μαζί, μπορούμε!
Όλοι μαζί! Για το καλό μας
Σας ευχαριστώ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Œ