Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ένα διαχρονικό σκάνδαλο!

Γεώργιος Νανάκος
Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλβης

1 Φεβρουαρίου 2014

Ιαματικά Λουτρά Νέας Απολλωνίας Δήμου Βόλβης

Ένα διαχρονικό σκάνδαλο!


Ο τόπος μας, ο Δήμος Βόλβης, έχει την ευλογία να διαθέτει μοναδικά πλεονεκτήματα, ένα από τα οποία είναι τα Ιαματικά Λουτρά Νέας Απολλωνίας.
Η «προίκα» που μας χάρισε το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και κληρονόμησαν δια μέσου των αιώνων σε μας οι πρόγονοί μας, εδώ και πολλά χρόνια,
  • όχι μόνο δεν έχει αξιοποιηθεί, προς όφελος όλων και του τόπου,
  • όχι μόνο δεν έχει τύχει του ανάλογου σεβασμού, για να συνεχίσει να προσφέρει τα οφέλη της στις επόμενες γενιές,
αλλά αντίθετα,
  • οδηγείται στην απαξίωση και την χρεωκοπία, και
  • κυριαρχείται από κακή διαχείριση, είτε του έμψυχου δυναμικού, είτε των υλικών και άυλων περιουσιακών της στοιχείων.
Το πλέον συγκλονιστικό, αν αληθεύουν οι φήμες που κυκλοφορούν, χωρίς μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνονται ή να διαψεύδονται από τους κατεξοχήν αρμόδιους της σημερινής διοίκησης του Δήμου Βόλβης, θα ήταν, να έχουν συντελεστεί πράξεις που ξεπερνούν την φαντασία μας!

Με αίσθημα ευθύνης, καλούμε την απερχόμενη διοίκηση του Δήμαρχου Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα, να διαλύσει το θολό τοπίο που δημιουργούν οι φημολογίες και να ενημερώσει του πολίτες, απαντώντας στα παρακάτω ερωτήματα:
  • Έχει ασκήσει τον επιβεβλημένο σε ετήσια βάση έλεγχο της διοίκησης και της οικονομικής διαχείρισης, δηλαδή των διευθυντικών στελεχών τα οποία αυτή έχει επιλέξει και ορίσει, στην Ανώνυμη Εταιρεία Ιαματικών Λουτρών Νέας Απολλωνίας «Μέγας Αλέξανδρος», κατά την διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας της (2011-2013)?
  • Ποια είναι τα οικονομικά αποτελέσματα της Ανώνυμης Εταιρείας Ιαματικών Λουτρών Νέας Απολλωνίας «Μέγας Αλέξανδρος», σε κάθε ετήσια οικονομική χρήση των ετών 2011-2013?
  • Υπάρχουν οφειλές αμοιβών προσωπικού και αν ναι, για ποιο χρονικό διάστημα, σε τι ύψος ανέρχονται, σε πόσα και ποια μέλη του προσωπικού οφείλονται και πόσα σε κάθε ένα μέλος του προσωπικού?
  • Σε ποιο σημείο εξέλιξης βρίσκεται η υπόθεση δικαστικής διένεξης με την Τράπεζα Πειραιώς, για το νέο συγκρότημα των Ιαματικών Λουτρών, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο από το 1997?
  • Ποια μέτρα πήρατε στην διάρκεια των ετών 2011-2013 για την προστασία και διαφύλαξη των εξοπλισμών των κτιριακών εγκαταστάσεων, των επίπλων και σκευών, του νέου συγκροτήματος των Ιαματικών Λουτρών?
Λόγω της σπουδαιότητας των ζητημάτων που τίθενται με τα ερωτήματά μας, θεωρούμε ότι έχετε υποχρέωση η απάντησή σας να είναι άμεση.

Επισημαίνουμε με έμφαση ότι, ο σημερινός Δήμαρχος κ. Διαμαντής Λιάμας, ήταν αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τον τομέα οικονομικής διαχείρισης από την αρχή της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής (2011), μέχρι την ανάληψη των δημαρχιακών καθηκόντων του, στο τέλος του 2013.

Η φημολογία και η έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών, δεν δημιουργεί μόνο ένα αρρωστημένο περιβάλλον στην κοινωνία μας, αλλά επιπλέον
  • Καθιστά αδιέξοδη την καθημερινότητα των εργαζομένων και των οικογενειών τους σε περίοδο οικονομικής κρίσης, την ίδια στιγμή που τα μέχρι πριν λίγους μήνες διευθυντικά στελέχη απολάμβαναν και ανελλιπώς εισέπρατταν μηνιαίως, παχυλές και «αστρονομικές» αμοιβές για την εποχή μας,
  • Εγκυμονεί επιχειρηματικούς κινδύνους για την Ανώνυμη Εταιρεία Ιαματικών Λουτρών Νέας Απολλωνίας «Μέγας Αλέξανδρος», της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο Δήμος Βόλβης, και
  • Διαιωνίζει και μεγεθύνει τις καταστροφές στο νέο συγκρότημα των Ιαματικών Λουτρών, αυξάνοντας το κόστος για την επισκευή και αντικατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών.
Οι παλαιότερες και οι νεότερες υποδομές, καθώς και η Ανώνυμη Εταιρεία Ιαματικών Λουτρών Νέας Απολλωνίας «Μέγας Αλέξανδρος», είναι πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο των πολιτών και του τόπου μας.

Γεώργιος Νανάκος
Ενεργός Πολίτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλβης
______________________________________________________________
ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
κινητό 6970101750,

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι η βεβήλωση του κτηρίου ξεκίνησε από πολύ νωρίτερα και στην περίοδο 2011-2013, δεν υπήρχαν και πολλοί εξοπλισμοί για να διαφυλαχτούν. Η εικόνα των λουτρών, οφείλεται τόσο στην μη συνεργασία διοίκησης-κατοίκων (επιχειρηματιών), όσο και στην αδιαφορία αξιοποίησης του χωριού. Κανείς δεν θα ήθελε να "αυτοεξοριστεί" σε ένα μέρος που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ούτε σε αυτονόητα μέρη,όπως μία παιδική χαρά ή ένα καφέ.Τα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας έχουν την εικόνα ενός παρατημένου γηροκομείου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή κα Γιώτα Νάνου, έχεις δίκιο ότι η βεβήλωση ξεκίνησε από πολύ νωρίτερα. Αυτός είναι ο λόγος που αναφέρομαι σε διαχρονικό σκάνδαλο. Αυτό όμως σημαίνει ότι όλες οι διοικήσεις, ακόμη και η σημερινή, δεν προστάτευσαν την κοινή μας περιουσία και δεν φρόντισαν για την βελτίωση, έστω σε κάποιο μικρό βαθμό, των αποτελεσμάτων στην περίοδο που έχουν την διοικητική ευθύνη. Το αντίθετο μάλιστα.
      Υπάρχουν και σήμερα εξοπλισμοί σημαντικής αξίας, έρμαιο στις βουλήσεις κακοποιών στοιχείων. Πονάει η ψυχή μου, από την ζοφερή εικόνα που είδα στην πρόσφατη επίσκεψή μου. Είναι τραγικό, ειδικά στην σημερινή περίοδο οικονομικής κρίσης και περιορισμένων οικονομικών πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση.
      Το σχόλιό σου, δίνει την ευκαιρία να αναφερθώ σε έναν από τους βασικούς λόγους που με οδήγησαν να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης, την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία όλων μας, ανεξάρτητα από κομματικές επιλογές, τοπικές ή προσωπικές διαφοροποιήσεις. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να σηκώσουμε τα μανίκια και να ενώσουμε τα χέρια, για το καλό όλων μας.
      Θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι, έχω μελετήσει από κοντά, μερικά από τα καλύτερα συγκροτήματα θερμαλισμού στην Ευρώπη και το νέο συγκρότημα, σχεδιάστηκε με σύγχρονη αντίληψη για την εποχή του, αλλά παρέμεινε αναξιοποίητο και μέρα με την ημέρα καταστρέφεται. Μπορούν να γίνουν πολλά, είτε χωρίς χρήματα, είτε με λίγα χρήματα, είτε με σημαντικές επενδύσεις.
      Εκτιμώ το ενδιαφέρον σου και διαπιστώνω ότι έχεις άποψη και προτάσεις να κάνεις. Είναι ευπρόσδεκτες. Είμαι στην διάθεσή σου, καθώς και στην διάθεση κάθε συμπολίτισσας και συμπολίτη, για να ανταλλάξουμε ιδέες και προτάσεις και να συζητήσουμε τις καλύτερες λύσεις για να αξιοποιήσουμε τον θησαυρό των ιαματικών πηγών και λουτρών Νέας Απολλωνίας και όχι μόνο.
      Ο τόπος μας, ο Δήμος Βόλβης, είναι ευλογημένος, διαθέτει πολλούς θησαυρούς, ορεινούς, πεδινούς, λιμναίους και παραλίμνιους, θαλάσσιους και παραλιακούς. Μπορούμε, έχουμε τις δυνατότητες. Είναι καιρός να εργαστούμε συστηματικά, ο καθένας από την θέση ευθύνης που έχει, ενωμένοι για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας.

      Διαγραφή

 
Œ